Бойко Борисов: Поискахме извънредното заседание на парламента, защото съзряхме атаката срещу държавния глава

Бойко Борисов
13.08.2013 / 14:32

От Парламентарната група на ГЕРБ поискахме незабавно заседание на парламента, защото съзряхме атаката на управляващите срещу държавния глава. Това заяви пред Агенция “Фокус” председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по повод извънредното заседание на Народното събрание, поискано от парламентарната група на партията. „По този начин, ние изолирахме всяка възможност президентът да бъде обвиняван в какъвто и да било грях, или впоследствие - в какъвто и да било провал на правителството”, обясни Борисов. По думите му, ако управляващите са били честни, че след това вето на актуализацията на бюджета „ще има апокалипсис”, ще има големи проблеми с плащанията към бизнеса, на втория ден можеха да съберат заседание на парламента и Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака”, за да си го гласуват отново. „Това забавяне на свикването на заседанието показва, че за пореден път са били популисти, хвърляли са прах в очите на хората, манипулирали са и са искали да изкарат, че държавният глава, ползвайки конституционното си право да наложи вето, едва ли не причинява някаква злина на държавата. В случая, атаката беше по президента. Те не очакваха, че ГЕРБ може да реагира толкова бързо, да се провали тази манипулация и лъжа, и да ги постави в тази неловка ситуация“, посочи председателят на ПП ГЕРБ.

 

Според Борисов управляващите са искали да накарат хората наесен да считат, че президентът Росен Плевнелиев е нанесъл някакви поражения върху социалния и икономически пакет на обикновените граждани.

 

„С поисканото от нас заседание на парламента, на втория ден, ветото можеше да бъде преодоляно. С всеки следващ ден закъснение, те сами се оплитат в лъжите и манипулациите си“, допълни Борисов.

 

Бойко Борисов бе категоричен, че ако „Атака” искат да изчистят името си, не трябва да влизат в парламента на извънредното заседание за прегласуването на актуализацията на бюджета. „Атака” продължават да твърдят, че не са в тройната коалиция, с ДПС. Аз съм убеден, че това е неестествена коалиция между „Атака” и ДПС - едните ходиха да събарят и да палят джамията, създадоха ни куп проблеми по времето на нашето управлението, а сега крепят това правителство. Според мен, е неестествена и коалицията и между ДПС и БСП, защото българските мюсюлмани бяха прекръствани и изселвани именно от тази Компартия по време на Възродителния процес. Всъщност, абсолютно недопустимо е да работят една с друга тези партии, поради идеологическата им несъвместимост, а в момента те управляват“, подчерта председателят на ПП ГЕРБ. Борисов обясни, че БСП и ДПС нямат и моралното право да управляват, защото не са първа политическа сила и българският народ не ги е поставил на първо място. „Казах, че ако „Атака” искат да изчистят името си, ако не влязат в парламента, тогава и ГЕРБ няма да се регистрира, и тогава всъщност ДПС и БСП имат 118 депутати, защото двама им висят в Конституционния съд – Иван Иванов и Делян Пеевски. И тук е всъщност денят на истината, в който, както и да шикалкави Волен Сидеров, „по съвест”, без съвест, или каквото и да било, ще подкрепят това правителство, и това е безпощадно ясно”, заяви Бойко Борисов.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев