Цветан Цветанов и Десислава Танева откриха ремонтирано от ГЕРБ помещение за инвалидите в Жеравна

---
24.08.2013 / 00:05

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и народният представител от Сливен Десислава Танева откриха ремонтирано помещение в Клуба на инвалидите в Жеравна. Средствата за ремонта са отпуснати от субсидията на партията.

През месец февруари т.г. на среща с Десислава Танева членовете на клуба помолиха за съдействие помещението да бъде ремонтирано и в него да бъдат поставени уреди за рехабилитация на инвалидите. Народният представител обеща помощ за изготвяне и представяне на проект пред Министерството на социалната политика чрез Агенцията за хората с увреждания.

„За съжаление проектът не събра достатъчно точки. Затова отпуснахме средства от субсидията и извършихме ремонта. Това, което остава, са уредите. Получихме уверение от Агенцията за хората с увреждания, че отново ще има бюджет, по който ще пуснат тези проекти и ние отново безвъзмездно ще ви предоставим помощ при изготвянето на проекта. Ако не се класираме, ще търсим друг вариант, за да допълваме най-необходимото от уредите”, каза при откриването Танева. От името на Областната организация на ГЕРБ тя връчи на председателя на клуба Нено Ненов икона на Света Богородица.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че силата на една партия е да помогне при необходимост, да реши проблемите на хората. „Благодаря на Деси Танева, на всички в офиса на партията, че са откликнали на вашата молба. Уверявам, че ще изпълним ангажимента си и отново да заделим средства, за да може това място да се ползва по предназначение.

На откриването присъстваха още народният представител от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, областният координатор на структурите в Сливен Марин Кавръков, председателят на общинската организация Здравко Костадинов, кметът на Твърдица Атанас Атанасов и др.

По-късно гостите присъстваха на откриването на фестивала на фолклорната носия в местността Добромерица край Жеравна. Уникалното събитие се организира от ансамбъл „Българе". В него участват музиканти и танцови състави от цялата страна. Ще се включат и гости от Индонезия и Румъния. Стотици гости пристигат в Жеравна и обръщат гръб на настоящето. Главното условие е всички да са облечени в народна носия или облекло от началото на 20 век. По време на трите фестивални дни не се допускат любителски фотоапарати, пластмасови изделия и други пособия, напомнящи съвремието. Фестивалът ще продължи до неделя.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
помещението сега
помещението преди
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев