Управляващите отхвърлиха предложения на депутати от ГЕРБ - Сливен за отпускане на средства за важни за региона проекти

---
04.12.2013 / 15:56

Депутатите от БСП и ДПС отхвърлиха важни предложения на народните представители от ГЕРБ - Сливен Десислава Танева и Галя Захариева за отпускане на субсидии за реализация на проекти в четирите общини в областта. Един от проектите, за който трябваше да се заделят средства, е изграждането на многофункционална спортна зала в Сливен, за която гражданите настояват от години. Идеята е съоръжението да включва арена за зимни спортове (хокей на лед, шортрек, фигурно пързаляне), игрища и площадки за открити спортове-волейбол, баскетбол, минифутбол, тенис, бадминтон и др. Предвиден е плувен басейн, като има възможност за газификация на залата. Необходимите средства за изграждането й са 3 милиона лева. Според Десислава Танева отхвърлянето на това предложение доказва безотговорното отношение на управляващите към развитието на спорта и липсата на визия за поддържане на физическото здраве на младите хора и всички любители на различните видове спорт в Сливен. „БСП и ДПС доказаха пълната си незаинтересованост за бъдещото развитие на региона във всяко отношение”, допълни тя.

 

Народните представители от ГЕРБ в Сливен предложиха и отпускане на средства за изграждане на физкултурен салон за три елитни гимназии в града – ПМГ „Добри Чинтулов“, езиковата гимназия „Захарий Стоянов“ и гимназията по хотелиерство и туризъм „Акад. Н. Неделчев“.

 

Друго предложение бе свързано с реконструкция на водопровод по една от улиците на Котел, която води до Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, към което функционира и общежитие. „В момента в двете сгради няма вода заради лошото състояние на водопроводната мрежа и това налага спешно извършване на реконструкцията на водопровода на улицата”, каза народният представител Десислава Танева. Изпълнението на проекта, който е на стойност около 500 000 лв., щеше да доведе до намаляването на загуба на вода по вътрешната водопроводна мрежа на Котел, до намаляване на икономическите загуби на лечебните заведения, заведенията за хранене и училищата от нередовното подаване на вода, допълни тя.

 

Депутатите от ГЕРБ - Сливен поискаха още увеличаване на субсидията за общинска инфраструктура в Твърдица с 500 000 лв. и изграждане на спортна зала в Нова Загора за 2 550 000 лв. Предвиждаха се и субсидии за реализиране на политики в областта на земеделието.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев