МГЕРБ връчи еднопосочни билети до Северна Корея на управляващите от БСП, ДПС и Атака

---
06.12.2013 / 15:32

Представители на Младежи ГЕРБ раздадоха в кулоарите на Народното събрание и пуснаха в пощенските кутии на депутатите от тройната коалиция БСП, ДПС и Атака бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея. „Инициативата, която предприехме, са еднопосочни билети до Северна Корея за така наречените управляващи в момента. Смятаме, че те трябва да си тръгнат, за да има възможност младите хора да останат в България и да се реализират“, подчерта Георг Георгиев от МГЕРБ. По думите му младите хора категорично заявиха, че не желаят тези управляващи да останат и те вече са нелегитимни.

 

„Искаме по един символичен начин да им покажем Терминал 2, както те ни го показаха. Искаме да им кажем – заминете вие натам, ние оставаме в България, за да се развиваме тук и като управляващи сте длъжни да дадете тази възможност. Има билети за народните представители от тройната коалиция Атака, ДПС и БСП”, подчерта той. Георгиев посочи, че МГЕРБ са подготвили по-голям билет за премиера Пламен Орешарски. „Това е специален чартърен полет. Тъй като Северна Корея е от тоталитарен тип, управляващите биха се реализирали добре в тази обстановка”, категоричен бе Георг Георгиев.

 

„Ние им даваме билетите съвсем любезно, но бяхме наругани и не го очаквахме. Подготвили сме поименни билети за всички депутати от БСП, ДПС и „Атака” – 142, плюс билети за правителството. Прецедент в България е месеци наред да има протести. За младите в България не се прави нищо в момента, в навечерието на студентския празник. Повод за веселба в момента няма”, обясни Митя Атанасов. Той припомни, че при правителството на Бойко Борисов за първи път след 23 години планове е бил приет Закон за младежта, а сегашните управляващи подготвят промени в този закон, които да облагодетелстват единствено младежките организации на управляващите партии.

 

След провеждането на инициативата на МГЕРБ в кулоарите на Народното събрание, народният представител Александър Ненков прочете декларация от името на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в пленарната зала, по повод студентския празник 8 декември. „От името на парламентарната група на ПП ГЕРБ поздравяваме всички български студенти по случай официалния студентски празник – 8 декември. Уважаеми управляващи, обръщаме се и към вас с апел да не допускате нашите деца да страдат от вашите грешки. Бъдете открити и честни към обществото, управлявайте в интерес на хората и на техните нужди. Само с красиви, но изпразнени от съдържание обещания не се управлява, не го ли разбрахте вече? Народът ни страда именно от вашия популизъм. Чувате ли какво искат от вас същите тези, които наградихте за гражданскатата им позиция и чувство за справедливост, с епитети като „Интернет лумпени“, „Ултраси“, „Вандали“ и „Платени банди“? Вместо обаче да се замислите над призивите на нашето бъдеще, вие, господа управляващи, си позволявате да малтретирате, обиждате и игнорирате най-будната част от нашето общество. Нека не забравяме, че точно вашата партия-майка, БКП, отмени след 1944 г. отбелязването на студентския празник.

 

Ние от ГЕРБ няма да забравим или да оставим да бъде забравена датата 12.11.2013, когато бе употребена сила срещу мирно протестиращи студенти, които се борят за морал и човешки ценности. Ще се борим с всички законови средства, за да не се повтори тази срамна дата за България. Държавата, вместо майка, се превърна в мащеха за тези млади хора, които може би все още имат останала капчица надежда, че ще могат да живеят и да се развиват тук.

 

Честит празник, скъпи студенти! Бъдете винаги активни, будни и чувствителни към несправедливостите, които Ви заобикалят. Продължавайте да отстоявате все по-гласно своите възгледи и принципи. Това е единствената гаранция, че България ще скъса един път завинаги с тоталитарното си минало и ще обърне нова страница, в която има място за всеки млад, способен и работещ българин.

 

Г-да управляващи, подайте оставка, за да не се лиши България от бъдещето на страната в лицето на младите хора. Tръгнете си, за да могат нашите деца да намерят смисъл да продължат живота си в своята родина“, се казва в декларацията на ПГ на ГЕРБ.

 

След края на изявлението си Александър Ненков връчи билетът за премиера Пламен Орешарски на единствения присъстващ в залата министър Петър Чобанов, с молба да го предаде на министър-председателя.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев