Бойко Борисов се срещна с израелския премиер Бенямин Нетаняху

---
09.12.2013 / 16:26

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Борисов е в Тел Авив по лична покана на Нетаняху. По време на едночасовата среща израелският премиер оцени изключително положително историческите отношенията между България и Израел. Борисов и Нетаняху обсъдиха още доброто сътрудничество между правителството на ГЕРБ и на Държавата Израел. Високо оценена беше ползата от двете съвместни заседания, които бяха проведени между правителствата на ГЕРБ и Израел, както и общите позиции по различни теми.

 

По време на срещата Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху обсъдиха и ситуацията в България, Европа и региона на Близкия Изток. Двамата се обединиха около високата оценка за добрата практика на сътрудничество между двете правителства в сферата на сигурността и постигнаха съгласие, че тези добри отношения трябва да бъдат запазени като постигнатото до сега се надгражда и доразвива и в бъдеще.

 

В срещата участваха още ръководителят на Съвета за национална сигурност на Израел Йосиф Коен, ръководителят на българската делегация на ГЕРБ/ЕНП в Европейския парламент д-р Андрей Ковачев и Румяна Бъчварова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев