Бойко Борисов: Партия ГЕРБ е в отлична кондиция

Бойко Борисов
12.12.2013 / 10:24

Партия ГЕРБ е в много добра кондиция, отлична кондиция. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. „Не виждам нещо, което да ме тревожи. В рамките на този парламент тези напуснали партията нямат никакво значение. Аз съм убеден, че когато спрат социологическите агенции, привързани към БСП, да дават такива резултати, ще стане ясно", добави Борисов. По думите му, ДПС полага усилия да извади хора от партията. „Ние сме си направили своите изводи и по издигането и утвърждаването на кадри от различни области. Ще гледаме по-прецизно на следващите избори”, каза още лидерът на ГЕРБ.

 

"Партия ГЕРБ не е опозиция в смисъла на думата. ГЕРБ спечели изборите. Затова средата не е естествена. ГЕРБ е първа политическа сила", заяви Бойко Борисов. Той отчете, че от 97, двама депутати са 2 процента - за напусналите през последните дни народни представители партията.ГЕРБ ще е по-силен на следващите избори и пак ще ги победим, категоричен беше Борисов. По думите му, през последните години не се е занимавал с членовете на ГЕРБ, защото е строил магистрали, естакади. Той обясни, че няма да се раздели с Цветанов. „През месец февруари имаме конференция на партията. Цветанов е направил много за ГЕРБ и прави. Докато не минат съдебните процеси срещу него, няма да коментирам. След конференцията в ръководните органи на ГЕРБ ще влязат нови хора”, каза още Бойко Борисов. Той информира, че днес ще разговаря с депутатите от ПГ на ГЕРБ и ще ги помоли на когото не му харесва или му е омръзнало, сега е моментът да си подаде молба за напускане.

 

"Днес ще се срещна с групата и ще ги помоля, ако на някой не му харесва някой в партията – дали аз, дали някой друг, да си подадат декларации да напуснат, да станат независими. Тези двамата, които напуснаха, са си разказали защо са напуснали. Последният ми изпрати есемес, че винаги ще ме уважава, но иска да стане независим", разказа бившият премиер. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че с ДПС никога не е имало каквато и да е договорка за съвместно управление. "Важният човек в държавата се казва Ахмед Доган. Всички останали са негови функции", отчете той. Според Борисов една от целите на тези хора е да се губи времето с такива приказки, а не с важните теми днес. Вече 7 месеца ДПС и Ахмед Доган правят неимоверни усилия да извадят депутати от ГЕРБ.

 

"Говорихме 20 минути за двамата напуснали депутати, но не говорихме за двамата напуснали ДКЕВР вчера. Причината да са напуснали е, защото са или притискани да намалят тока изкуствено, или са принуждавани да фалират НЕК и да го продадат на безценица, защото ДКЕВР е с милиони загуби тази година", посочи Борисов.

 

Борисов предупреди, че ако на един проект дори само една част да не е направена, се вземат парите за целия проект. Ако не се направи втори тунел на „Струма“, ще ни вземат всичките пари, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев