Дългоочаквано: „Чайката” вече спира в Твърдица

---
16.12.2013 / 13:39

15 декември 2013 г. беше важен ден за жителите на община Твърдица. Повече от десет години бързият влак от София за Бургас и обратно, известен на хората като „Чайка-експрес”, беше изключил от разписанието си град Твърдица. Години наред местната общественост изразяваше многократно желанието си „Чайката” да спира в Твърдица, както е било преди, защото влакът е изключително удобен както за младите хора, ученици и студенти, така и за по-възрастните, които общуват със съседните общини.

 

Едва в началото на тази година, благодарение на усилията на кмета на Твърдица Атанас Атанасов, народния представител от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и бившия областен управител Марин Кавръков, след сериозен демографски, икономически и социален анализ, се постигна решение бързият влак „36 25 София-Бургас” и бързият влак „36 20 Бургас-София” да спират на гара Твърдица.

Събитието беше отбелязано на 15 декември в 20,14 ч., когато на гара Твърдица кметът на общината Атанас Атанасов, зам.-кметът Петко Борисов, секретарят на общината Пламен Курумилев, координаторът на структурите на ГЕРБ Марин Кавръков, граждани на Твърдица и пътници посрещнаха „Чайка-експрес” за първи път след толкова години.

 

Заслужава си да се отбележи, че новото разписание на влака е изключително важна придобивка както за жителите на община Твърдица, така и за съседните общини като Елена, Гурково, Николаево и някои села от новозагорска община. По наши изчисления от новото разписание ще могат да се възползват около 40 000 души. В зимните месеци, при усложнена обстановка, железопътният транспорт е единственият удобен и безопасен начин за предвижване към селищата от планинския и предпланински район в община Твърдица и съседните общини.

ПП ГЕРБ, в лицето на своето ръководство и народния представител Десислава Танева, продължава да изпълнява своите ангажименти и обещания към жителите на твърдишка община. Ще припомним, че миналата година, след 20 години бездействие, правителството на ГЕРБ отпусна средства за ремонта на пътя Твърдица-Елена и той беше пуснат в експлоатация. Община Твърдица работи по няколко изключително важни инфраструктурни проекти, които значително ще подобрят качеството на живот в региона. В този смисъл, новото разписание на „Чайката”, е част от усилията ни за възраждане и бъдещо развитие на община Твърдица.

 

Възстановяването на разписанието на влака стана по време на дежурството на Иван Костов – ръководител движение и Маргарита Недялкова – стрелочник на гара Твърдица.

Бързият влак „36 25 София-Бургас” спира на гара Твърдица в 20,14 ч. Билетът до Бургас струва 12,10 лв. Бързият влак „36 20 Бургас-София” спира на гара Твърдица в 7,28 ч. Билетът до София струва 15,80 лв.

Честито на гражданите на община Твърдица!

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев