Турнир по шах в Сливен под патронажа на народния представител от ГЕРБ Десислава Танева

---
22.12.2013 / 14:53

Под патронажа на народния представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева на 21 и 22 декември в сливенския клуб по шахмат се проведе Опън-турнир мемориал “Венелин Константинов”. В надпреварата участваха над 24 шахматисти от Сливен, Ямбол и Нова Загора. Проявата е в памет на майстора на спорта Венелин Константинов - един от най-добрите шахматисти на града.

 

Състезанието се проведе в два кръга. След елиминациите от първия кръг, за финала се класираха десет човека. Първенец в турнира е кандидат-майсторът по шах Димитър Въндев, втори е Стоян Стоянов, на трето място е Живко Стойчев, четвърти - кандидат-майсторът Петър Атанасов, а пети се класира Стойчо Стойчев. Победителите получиха наградите си лично от Десислава Танева. На церемонията присъстваха координаторът на структурите на ГЕРБ-Сливен Марин Кавръков, съпругата и сина на Венелин Константинов.

 

“Състезанието беше много оспорвано, участниците са много добри, имахме и добри условия за провеждането. Турнирът в памет на Венелин Константинов е традиционен, провежда се от 2003 г., като през последните четири години заради липса на финансови средства не е организиран”, каза зам.-председателят на Клуба по шах в Сливен Петър Гандев - майстор на спорта по шахмат, съдия от републиканска категория и главен съдия на тазгодишния турнир. Помощник-съдия беше Николай Атанасов. Петър Гандев информира, че въпреки финансовия колапс, в който се намира клуба, базата му е добра - разполага с около 60 електронни шахматни часовници, с табла, които са направени специално за клуба, и с вносни, дървени, шахматни комплекти. Членовете на клуба са около 100 човека.

Петър Гандев връчи на Десислава Танева писмо с искане за съдействие от нейна страна турнирите на сливенския клуб да бъдат включени в националната система на турнирите на Българската федерация по шах и даване на заявка за национален турнир през 2015 г. Планира се турнирът в памет на Венелин Константинов да се проведе в рамките на три дни, около втори ноември - датата, на която е починал видният шахматист.

 

Десислава Танева поздрави участниците и победителите. Тя припомни, че партия ГЕРБ винаги е подкрепяла и ще подкрепя различни спортни прояви. “Поемам ангажимент това, което е възможно на нашия екип, да се удовлетвори вашата молба. Ще се радвам, ако още 2014 г. поканите и клубове от други градове, като състезанието придобие национален характер”, каза Танева.

Тя пожела на всички присъстващи весело посрещане на предстоящите празници и настъпващата нова година и да бъде по-добра от отиващата си.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев