МГЕРБ-Сливен дари 248 книги на читалище

---
27.01.2014 / 15:53

Представители на младежката организация на ГЕРБ в Сливен дариха събраните от кампанията книги на читалище„Отец Паисий 1928” в село Трапоклово. Дарението бе връчено на председателя на читалището Иван Желязков. Кампанията “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” се проведе от 20 до 24 януари по инициатива на МГЕРБ. В нея се включиха граждани, които предоставиха книги от чужди и български автори, криминални и любовни романи, фантастика, специализирана литература за любители фотографи, класически романи, рецепти от българската кухня и др. Сред авторите са Джером К. Джером, Гор Видал, Кафка, Кърт Вонегът, Илия Бешков, Светослав Славчев и др.

Библиотеката на читалището в село Трапоклово притежава 3 878 книги, посещава се от 89 читатели, 7 от които – на възраст под 14 години.

Кампанията за събиране на книги се проведе в рамките на инициативата на евродепутата Моника Панайотова "Доброволчеството-доброто в нас", чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България, като възможност за принос към обществото и средата, в която живеят и своеобразно училище за придобиване на практически знания, способности и умения.

Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите и заради тях. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално. Според младежите от МГЕРБ Сливен идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда.

Още снимки от новината

---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев