Цветан Цветанов запозна Манфред Вебер с актуалната политическа ситуация в България

---
28.01.2014 / 12:49

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в Брюксел със заместник-председателя на Групата на Европейската Народна партия в Европейския парламент и координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред Манфред Вебер. Цветанов запозна Вебер с политическата ситуация в България от последните седмици, в контекста на продължаващите над 220 дни протести срещу правителството на БСП, ДПС и Атака.

 

По време на разговора Манфред Вебер се поинтересува от скандалите, с участитео на народните представители от Атака и лидера им Волен Сидеров, както и от политическите реакции на ръководствата на БСП и ДПС по случая. По думите на Вебер е недопустимо партии, които са членове на ПЕС и АЛДЕ, да не осъдят категорично скандалните действия на народни представители срещу представител на дипломатическа мисия, както и да не се разграничат ясно от популистка националистическа формация, която очевидно държи ключа към управлението на държавата.

 

По време на работната си среща, Цветан Цветанов и Манфред Вебер обсъдиха и доклада на Европейската комисия за напредъка на България и Румъния в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка. Двамата се обединиха около тезата, че докладът е изключително критичен и показва загуба на доверието на Комисията към волята за реформи на ръководителите на българските институции. Като координатор на работната група на ЕНП по правосъдие и вътрешен ред, Вебер изрази тревожност, че положителните тенденции в реформите на МВР, констатирани от предходните три доклада на ЕК, сега липсват. По думите му системните проблеми в сектор „сигурност“ не срещат решение. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов бе категоричен, че много от обективните критики, които съдържа докладът, са последствие от спрените реформи в редица сектори, които бяха започнати от правителството на ПП ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев