Мария Габриел посрещна в ЕП посетителска група от областите Благоевград, Сливен и София

---
22.10.2014 / 16:17

От 14 до 16 октомври 2014г., по покана на ръководителя на българската делегация в ЕНП и зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел, кметове, експерти и младежи от ПП ГЕРБ от областите Благоевград, Сливен и София, посетиха ЕП.

 

Посещението в ЕП започна с презентация, представяща цялостната дейност на ЕП - неговите правомощия и политическа значимост, както и мястото му сред останалите институции на Европейския съюз. Групата имаше възможност да посети пленарната зала на ЕП и Парламентариума, където стана виртуален участник в дейността на Европейския парламент.

На последвалата среща с Мария Габриел бяха засегнати множество и разнообразни въпроси, относно дейността на българските представители в ЕП и другите институции на ЕС. Акцент бяха изслушванията на кандидатите за комисари, ресорите в бъдещата Европейска комисия и достойното представяне на предложената за втори мандат като еврокомисар Кристалина Георгиева.

 

Българският евродепутат запозна своите гости с разнообразната си дейност в ЕП по актуални сюжети с регионален, национален и международен характер, като член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE), зам.-член на Комисията по външни работи (AFET), зам.-член на Комисията по правата на жените и равенството между половете (FEMM), член на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС, в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието, Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, зам.-член на Делегацията за връзки с Арабския полуостров.

По време на дискусиите бяха засегнати въпроси по механизмите на усвояването на еврофондовете, условията и субсидиите за българските земеделски производители, аспекти на визовите въпроси и миграцията.

Интензивната посетителска програма и оживена дискусия в ЕП бяха последвани от посещение на емблематичните за Брюксел забележителности - парк „Мини Европа” и Атомиума и разходка в центъра на града.

 

Приятелска вечеря на централния площад в столицата на Европа беше мястото за обсъждане впечатленията от посещението и възникналите множество идеи за съвместни инициативи с Мария Габриел.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев