Бойко Борисов: Единствената възможна формула да се създаде правителство е, ако се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ

---
28.10.2014 / 13:18

От проведените разговори за мен стана ясно, че единствената възможна формула да се създаде правителство е, ако се направи коалиция на малцинството между ГЕРБ и РБ. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след проведената лидерска среща в парламента. „РБ сега имат заседание, ще излязат със свое решение и, ако са „за”, ще се направи коалиционно споразумение”, обясни Борисов.

 

Бойко Борисов уточни, че правителството ще се ползва с плаващо мнозинство. По думите на лидера на ГЕРБ, колегите му не приемат вариантите за избори две в едно. „Ние ще приемем подкрепата на всички партии в зависимост от темите. Аз поех ангажимент, ако съм премиер, всеки вторник дневния ред на Министерски съвет да се представя на лидерска среща”, обяви Борисов. По думите му, общото мнение е, че предсрочни избори зимата ще са фатални за държавата.

 

„БСП са категорични, че остават в опозиция. До петък, ако РБ вземе решение, ще подпишем коалиционно споразумение и ще знаем по кои теми може да ползваме мнозинство”, обясни още той. Според Бойко Борисов всички, присъствали на лидерската среща, са на мнение, че правителството трябва да е в конституционния си разписан мандат от 4 години.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев