“Видими резултати за България“ e официалният слоган на ПП ГЕРБ за местните избори

---
06.07.2015 / 17:26

Тази година се стремим от 14 до 18 областни кметове, над 100 кметове и над 1700 общински съветници. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на брифинг в централата на ГЕРБ във връзка с предстоящите местни избори през октомври. Цветанов посочи, че са малко партиите, които толкова отговорно подхождат към всяка една кампания и обявяват толкова рано концепция и слоган. "ГЕРБ няма от какво да се притеснява. Показали сме през годините с работата си какво сме постигнали и какво можем", увери Цветанов.

Цветан Цветанов направи ретроспекция на слоганите на партията по време на предизборните кампании през годините. "2007 г.-"Открито управление, гарантирано то ГЕРБ", 2009 г.-"Да докажем, че България може", 2011 г.-"Градим България", 2013 г.-"Имаме воля". 2014 г.-"България няма време за губене", както и по време на парламентарните избори-"Стабилна България, време е". Цветанов посочи, че ГЕРБ е изпълнила в последствие политиките и вижданията си от предизборните слогани. Освен слоганите. Зам.-председателят на ГЕРБ припомни и резултати на партията на кметските избори досега. През 2007 г. ГЕРБ са имали 10 областни кметове, през 2011 г. те са се увеличили до 14.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заявил, че българските избиратели искат някой да носи политическата отговорност, както и да знаят кой е кметът и кой го издига. Според Цветанов независимите кметове са тези, които се оказват най-зависими.

“Официалният слоган на ПП ГЕРБ за местните избори през октомври 2015 година е “Видими резултати за България“, обяви Елен Герджиков. По думите му, ГЕРБ отново залага на една позитивна и открита кампания близо до хората. „Ние сме изработили единна национална кампания, която говори на езика на хората, а не на политиците“, каза той и допълни, че посланията в нея са прагматични и призовават всички да направят своя избор на база фактите, а не емоционално. „Да откроим успешните практики в българските общини. За ГЕРБ единствения критерии за добре свършена работа и единствената ни е цел е резултатите да бъдат видими“, допълни Герджиков. Той обясни още, че за общините, които не могат да бъдат определени като добре управлявани, ГЕРБ залага на това, че е време видимите резултати да станат факт и за тях.

Цветан Цветанов обяви, че той ще остане начело на предизборния щаб на ГЕРБ, защото според него не трябва да се нарушава структурата на всички единици в него. „Предоставяме възможност да има заместник-председател в лицето на Цветомир Паунов“, уточни Цветанов. Той допълни, че по работата с политическите анализи и прогнози ще работи Елен Герджиков.

„ГЕРБ участва самостоятелно на предстоящия местен вот, за да носим цялата политическа отговорност. На областно ниво всичките кметове ще повторят своя управленски мандат”, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов обясни, че на първите избори, на които ГЕРБ са участвала, е било направено проучване. Тогава, в отговор на въпрос кое по-добре самостоятелно участие или коалиция с някои друг субект, отговорът винаги е бил самостоятелно участие на изборите.

Цветанов заяви, че ГЕРБ разчита на политически диалог и се отнася с респект към всеки един, който участва в тази кампания. Според него всичко зависи от изборния резултат на всяка една от политическите формации, защото всеки един регион има различна специфика и дори да искаш да имаш партньор, освен ГЕРБ, БСП и ДПС други политически субекти няма. Той бе категоричен, че за това не може да се говори за коалиция с някого в център дясно. „Представете си, че отидат определен брой гласове във формации, които нямат необходимата тежест няма как да разчиташ за правенето на политика на местната власт“, коментира Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че не повече от осем са депутатите, които ще участват в кампанията за предстоящите местни избори. „Това са депутатите към настоящия момент, които ще се включат активно в кампанията”, заяви той. Цветан Цветанов посочи, че народните представители, които ще се кандидатират за кметове ще бъдат: Вяра Церовска за Перник, Любoмир Христов за Шумен, Дарин Димитров за Търговище, Корнелия Маринова за Ловеч, Георги Андонов за Гоце Делчев, Кирил Котев за Сандански, Валентин Василев за Разград.

„Координатори по организационно политическите въпроси ще бъдат Димитър Главчев, Александър Ненков, Пламен Нунев, Евгения Алексиева, Цвета Караянчева. За юридическите въпроси и методология на кампанията ще отговарят Данаил Кирилов и Димитър Лазаров. Изключително важна роля в кампанията ще играе Никола Николов –ръководител на пресцентъра. Цялостната кореспонденция и координация, за да можете Вие да получавате своевременна и достоверна информация, минава през него. Той ще бъде подкрепян от Ванина Колева. IT-кампанията ще се води от Зоран Рангелов и Стоян Георгиев. Координацията на кампанията с Европейската народна партията ще бъде поета от Симеон Велков. Той беше в рамките на 3 месеца в Брюксел и работеше с екипа на Жан-Клод Юнкер по време на кампанията за Европейските избори“, обясни още Цветанов. Според него се очаква на 13 септември ГЕРБ официално да обяви всичките си кандидати за кметове, а на 25 септември да даде старт на предизборната си кампания.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев