Димитър Митев: Радвам се, че Общински съвет успя да запази духа на толерантност, уважение и разбирателство

----
25.10.2017 / 14:11

Общински съвет – Сливен запази толерантността в работата си, въпреки противоречивите становища по време на дискусиите и дебатите при заседанията през последните две години. Това заяви на тържествената сесия на местния парламент, по случай празника на Сливен – Димитровден, председателят на Съвета Димитър Митев. „Радвам се, че през тези две години от мандата на този Общински съвет, успяхме да запазим духа на толерантност, уважение и разбирателство един към друг. Над 900 решения сме взели за тези две години. Някои от тях за хората изглеждат не толкова положителни, но аз съм убеден, че след време, когато станат реални резултатите от тези наши решения, ще стане ясно, че те са били правилни“, каза Димитър Митев. В словото си на тържествената сесия кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че успехът се дължи не само на много работа и талант, но и на избора на верния път, който не е лесен. „Нека не се страхуваме да избираме трудния път, когато той е верния за хората и за града. Времето ще покаже дали делата ни са били свързани със стремежите на гражданите за един по – добър Сливен“, каза кметът Радев. От трибуната на Общинския съвет градоначалникът благодари на колегите си, на партньорите на Общината и гражданите за доверието в усилията за утвърждаване на местната власт и за подкрепата за развитието на гражданското общество в стремежа Сливен да се развива като модерен европейски град. „За да стане това, са нужни обединените усилия на местната общност, на гражданите, на бизнеса и местната власт. Само така – заедно, може да гарантираме просперитета и достойното бъдеще на нашия град“, заяви Стефан Радев.

Слово към общинските съветници и гостите отправи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Той призова да бъдем по-добри, толерантни, да се учим от миналото и доколкото е възможно, с общи усилия, да решаваме проблемите на града.

Поздравителни адреси по случай празника на града изпратиха и народните представители от ГЕРБ – Сливен Десислава Танева и Галя Захариева.

Бяха връчени и отличия на граждани, допринесли за развитието на Сливен. Кметът връчи отличието „Почетен гражданин на Сливен“ на актьора проф. Ивайло Христов за приноса му в културата. Високото отличие получиха още тенорът Камен Чанев за особени заслуги към Сливен и общината в областта на културата и ректорът на Медицински университет – Варна проф.д-р Красимир Иванов за приноса му в развитието на образованието.

Посмъртно с почетен знак „Плакет на Сливен“ бяха удостоени директорът на Художествена галерия „Димитър Добрович“ Даниела Ненчева и д-р Димитър Бушандров. По повод празника на града със Значка на Община Сливен бяха наградени лекари, медицински сестри и санитари участвали в спасяването на бременна жена пострадала при катастрофа. За принос в дейността при разкриването на телефонни измами бяха наградени и служители на РУ „Полиция“ – Сливен. За спасяването на човешки животи през зимата на 2016 – 2017 година със Значка на Община Сливен бяха отличени служители на РС „ПБЗН“ – Сливен. Награди получиха още общественици, експерти и спортисти допринесли за развитието на Сливен и общината.

Специални гости на тържествената сесия бяха представители на побратимените градове Тернопол, Печ и Мелитопол.

 

 

 

Още снимки от новината

----
----
----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев