Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес за празника на Сливен – Димитровден

----
25.10.2017 / 20:26

Поздравителен адрес от министър - председателя Бойко Борисов бе прочетен по време на официалната церемония по връчване на наградите на Община Сливен. Премиерът се обръща към общинското ръководство, жителите и гостите на града: „за мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на Сливен и големия църковен празник Димитровден. Убеден съм, че Вие, които живеете и работите тук обичате своя град и ще продължавате да го развивате, за да стане той още по – добър дом за Вашите деца. Имате подкрепата на правителството, а ние разчитаме на Вашите инициативност и упоритост, за да постигнем общата си цел – една наистина модерна България. Честит празник“. Поздрав до кмета Стефан Радев и жителите на Сливен е изпратил и председателят на Народното събрание Димитър Главчев. В него пише: “Моля приемете искрените ми поздравления по повод празника на град Сливен – 26 октомври – Димитровден. За мен е чест да отправя пожеланията си за крепко здраве, лично щастие и благополучие. Вярвам, че Вашият град има условия и възможности да продължи да се развива като модерно европейско селище, осигуряващо достоен живот и перспективи за своите жители. Скъпи сливенчани, пазете гордия и независим дух на Вашите предци, предайте тяхното родолюбие на младите, с грижовността на добри стопани съграждайте своя град, за да живеят и работят в него децата Ви. Честит празник“.

По време на церемонията бяха връчени и традиционните годишни награди на Община Сливен. Заместник – кметът Пепа Чиликова връчи наградата „Милосърдие“ на собственичката на транспортна фирма „дорис“ Тодорка Енева. Отличието се връчва от община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика.

Доц. д-р Ружа Маринска е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински” за 2017 година. Призът е за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край. Наградата й бе връчена от заместник – кмета Стоян Марков.

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков", която бе връчена от председателя на Общински съвет Димитър Митев, получи ръководството на на „ХЛ-Топмикс“ ООД -Пламен Даскалов, Йенс Рейман и Стефан Колев .

Голямата награда на Община Сливен на името на Добри Чинтулов получи проф. д-р Ивайло Христо. Отличието му връчи кметът Стефан Радев.

На тържествената церемония присъстваха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, общински съветници, представители на общински и държавни институции, гости.

Основен участник в концерта бе Сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков. Участваха още Михаил Михайлов – тенор, Беса Лугичи – сопран, Мария Славова – органист, Смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора – 1860“ с диригент акад. Методий Григоров.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев