ПП ГЕРБ-Сливен се включи в тържествената церемония по случай 140 години от освобождението на Сливен от османско иго

----
17.01.2018 / 12:21

Представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен и общински съветници се включиха в тържествената церемония по случай 140 години от освобождението на Сливен от османско иго. В знак на признателност венци и цветя бяха поднесени от името на народния представител и председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева. По – рано в храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. „Клуцохор“ беше отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението на града. Тържествена церемония по случай 140 години от освобождението на Сливен от османско иго се проведе пред морената с паметна плоча на площад „17 януари”. Десетки граждани, ученици и представители на държавни и регионални институции се събраха на едноименния площад, за да отдадат почит към хората, отдали живота си за освобождението на Сливен.

В приветственото си слово кметът Стефан Радев заяви, че трябва да помним и да предаваме на поколенията саможертвата на предците ни, за да живеем днес свободни. „Днес сме благодарни, но и задължени, да пазим и почитаме паметта на тези наши герои. И като нашите най – смели съграждани да търсим възраждане на ценностите, на силата и достойнството на нашия град“, заяви кметът Радев.

Цветя в знак на признателност бяха поднесени и пред бюст-паметника на ген. Скобелев.

Отбелязването на годишнината продължава изложба „13 безсмъртни българи“ на фондация „Безсмъртни българи“, която е експонирана във фоайето на зала „Май“. Ще бъдат наградени и участниците в ученическия конкурс за доклад, реферат и историческо есе „140 години от освобождението на Сливен“.

Организатори на проявите са Община Сливен, Сливенската митрополия, Военно формирование 22220, РУО-Сливен, Народно читалище „Зора-1860“, фондация „Безсмъртни българи“.

Още снимки от новината

-----
---
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев