Задоволство от санирането, озеленяването и изграждащото се кръгово кръстовище, заявиха жителите на срещите със съветниците на ПП ГЕРБ

----
25.06.2018 / 14:40

ПП ГЕРБ-Сливен проведе поредица от открити приемни в кварталите на Сливен. В срещите участваха общинските съветници на партията. Част от въпросите поставени от гражданите бяха свързани с почистването на отводнителни шахти, изграждане на легнали полицаи, изкърпване на малки улици в кварталите. Общинските съветници обясниха, че през тази година са осигурени 1 млн. лева за основен ремонт на улиците и в момента се работи в малките населени места. Веднага след това започва основен ремонт на улиците в града и премахване на незаконните гаражи.

Жителите на Сливен задаваха въпроси, касаещи общинската пътна схема, за поставяне на заслони на автобусните спирки, удължаване на вече съществуващи линии. В Сливен по проекта за интегриран градски транспорт вече се движат 27 нови автобуса. По проекта на Общината ще бъдат обновени изцяло над 140 автобусни спирки и ще бъдат изградени нови 10 км. велоалеи, обясниха местните парламентаристи.

При всички срещи бе изразено задоволство от санирането на блоковете, озеленяването, пробива на ул. „Раковски“ и изграждащото се кръгово кръстовище на „Розова градина“. На въпроси за това, дали ще продължи програмата за саниране в Сливен, съветниците обясниха, че работата по санирането продължава. На всички избрани изпълнители за втората група жилищни сгради за саниране са изпратени документи за сключване на договори.

Основен проблем за живеещите в централната градска част и районът около него е неправилно паркираните автомобили, използване на междублоковите паркинги от хора не живеещи в жилищните блокове. С решение на Общински съвет персоналът на ОП „Градска мобилност“ се увеличава и те вече ще могат да санкционират по Закона за движение по пътищата, в обхвата на „синята зона“, разясниха съветниците.

По време на срещите хората настояваха собствениците на кучета задължително да ги водят на повод. Съветниците обясниха, че местата, забранени за свободно пускане на кучета, са регламентирани в чл. 28 от Наредбата за обществения ред в община Сливен. Домашните любимци трябва да бъдат извеждани на разходка с каишка и повод за по - малките, а за големите породи - и намордник.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Сливен продължават регулярните си срещи в селата и кварталите на Сливен.

Още снимки от новината

----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев