Кметът на Кермен Живко Жечев: За последната година, благодарение на подкрепата на Община Сливен, в града са инвестирани 180 000 лева

-------
14.10.2018 / 17:22

С празнична Света литургия в храм „Св. Петка”, отслужена от отец Стилиян, започна днес празникът на град Кермен – Петковден. По традиция на този ден бе отдадена почит на загиналите във войните керменци. По време на церемонията кметът на Кермен Живко Жечев посочи, че за последната година, благодарение на подкрепата на Община Сливен, в града са инвестирани 180 хил. лева. Изградена е нова улица с дължина 530 метра, на стойност 100 000 лева. Положен е асфалт и на още няколко улици. 60 000 лева са инвестирани в нова кухня за детската градина. „Успяхме да върнем облика на градския парк, който не е бил в такова състояние от 20 години. Изградихме и игрище за минифутбол. Голям плюс за хората тук е взаимодействието ни с фирма „Общинска охрана“, която опазва реколтата на гражданите. Направихме и 200 метра чисто нова улица, почистихме гробищния парк, който не е бил в такова състояние от времето на кумунизма“, каза Живко Жечев и допълни: „Благодаря на кмета Стефан Радев, на неговите заместници, на ПП ГЕРБ и областния председател на партията Десислава Танева за отзивчивостта и доброто отношение към Кермен, без чиято подкрепа нямаше да постигнем тези успехи“.

„Чест е за мен да бъда гост на празника на град Кермен. Днес тук отдаваме почит на загиналите за свободата на Родината ни, които са дали живота си България да бъде силна, свободна и независима. Нека бъдем достойни наследници на нашите предци и достойни следовници на тяхното дело. Поздравявам ви с празника на град Кермен. Нека заедно да правим населените места в община Сливен по – добри места за живеене. Нека Света Петка Ви закриля и Ви носи надежда и упование в идните дни!”, каза в приветствието си кметът Стефан Радев.

Сред официалните гости за празника на Кермен бяха народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев, заместник – кметът Пепа Чиликова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, заместник - областният управител Камен Костов, общински съветници от ПП ГЕРБ – Сливен, кметове на населени места.

Празникът на Кермен бе предшестван от концерти и спортни състезания.

Той се чества от 1904 година, когато започва градежа на храм „Св. Петка".

Още снимки от новината

-------
-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев