Стефан Радев: Общината е организатор и изпълнител на всички проекти, по които се работи, но бенефициенти са гражданите и децата на Сливен

-------
22.10.2018 / 13:44

Близо 5,3 млн. лв. инвестира община Сливен в образователна инфраструктура. От днес започна ремонт на четири детски градини по проект по Оперативна програма „Региони в растеж“. 5 290 433 лева ще бъдат вложени в ремонти, мерки за енергийна ефективност и дооборудване на детски градини „Детство“ в ж.к. „Младост“, „Зорница“ в кв. „Стоян Заимов“, „Вержин и Хаик Папазян“ в кв. „Българка“ и „Мак“. Ще бъдат обособени нови физкултурни и музикални салони, методически кабинет, кабинет за деца със специални нужди. Ще се направи основен ремонт, благоустрояване и оборудване на дворните пространства. На всички обекти ще се осигури достъпна архитектурна среда. „В частта „Образователна инфраструктура“ вече е изградена една нова детска градина и започва ремонт на четири детски заведения в града. Това е най – голямата еднократна инвестиция в образователна инфраструктура“, каза кметът Стефан Радев и допълни, че Общината е организатор и изпълнител на всички проекти, по които се работи, но бенефициенти са гражданите и децата на Сливен. По време на церемонията по първа копка и начало на строителството директорът на Детска градина „Мак“ Йордан Иванов благодари на ръководството на Община Сливен за това, което се прави за града и в случая, конкретно за децата. „Днес започва работа по един много сериозен проект. За първи път, от толкова години, Община Сливен обръща такова внимание на децата. Благодаря за това, което правите за децата ни“, каза Иванов.

На церемонията по първа копка присъстваха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, заместник – областният управител Камен Костов, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник - кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Община Сливен Валя Радева, общински съветници, директори на детски градини и институции в града, кметове на населени места.

В Сливен по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 вече са изпълнени проекти в областта на инфраструктурата, облагородяването на кв. „Република“ и поречието на река Асеновска. Това е най – големия проект от тази група за градска среда, за близо 1,4 млн.лв. По проект за обновяване на градския транспорт, финансиран също по ОП „Региони в растеж“, в Сливен вече се движат 27 нови автобуса. Предстои пускането на интегрирана информационна система, ремонт на автобусните спирки и изграждане на велоалеи.

Още снимки от новината

-------
-------
-------
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев