ГЕРБ-Сливен проведе традиционна среща с пенсионирани учители за Деня на народните будители

-------
02.11.2018 / 00:36

За осма година в Сливен се проведе среща с пенсионирани учители по случай 1 ноември – Ден на народните будители. На празника, чийто патрон е народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, присъстваха преподаватели от Сливен и региона. Те бяха поздравени от кмета на Сливен Стефан Радев и председателя на Общински съвет Димитър Митев. В приветственото си слово кметът припомни, че на днешния Ден на народните будители, традиционно се обръщаме към нашата история и традиции, и благодарим на предците си, които са съхранили, и пренесли българския дух през вековете, за да я има България днес. „На този ден благодарим и на нашите учители, които за всеки един от нас са най – големите будители. Учителите са тези, които са събудили в нас любовта към знанието. Всеки човек помни своите учители до края на дните си, затова Ви казваме „Благодарим“, каза Стефан Радев.

Награда за цялостен принос в образователното дело на Сливен получи Зафирка Тончева, която днес бе отличена и от Регионално управление по образование-Сливен със специалната награда - плакет „Софроний Врачански“. Призът й бе връчен от председателя на Общински съвет Димитър Митев. Тончева е химик, работила е всеотдайно 35 години. Нейни възпитаници са с престижни места в олимпиади и състезания и с професионални изяви. Зафирка Тончева е била базов учител в Икономическия техникум.

„Среща като тази, която се провежда за поредна година в Деня на народните будители, за ветерани учители, е като бисер в нашия живот, в златните ни години, когато вече сме помъдрели. Приветствам кмета Стефан Радев и организаторите от ПП ГЕРБ за днешната среща. Ние, учителите – ветерани, сме готови да помагаме винаги, когато има необходимост от това“, каза Иванка Калайджиева, председател на Клуб „Будители“.

Поздравителен адрес до учителите изпрати народният представител и председател на Комисията по земеделие в НС Десислава Танева. На срещата присъстваха и общински съветници от ГЕРБ.

Още снимки от новината

-----
-----
-----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев