Три дами от Сливен и Котел се включиха в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велинград

----
05.11.2018 / 13:29

Три дами от Сливен и Котел се включиха в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велинград. Темата на академията бе “Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в контекста и на присъединяването на Западните Балкани”.Над 150 жени от цялата страна, в рамките на три дни участваха в обсъжданията и дискусиите. Лектори бяха политолози, анализатори, министри, евродепутати и изявени лидери на мнение, като Цветан Цветанов, Харалан Александров, Младен Маринов, Николина Ангелкова, Теменужка Петкова, Антон Тодоров, Зорница Русинова, Андрей Ковачев, Максим Бенвенисти и др. Те представиха ключови секторни политики и тенденции при вземане на решение в областите на въздействие във вътрешните и външни работи на страната ни.

Академията бе открита от председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „По време на Българското председателство на Съвета на ЕС европейското бъдеще на страните от Западните Балкани се върна трайно в дневния ред на Европа след 15-годишно отсъствие. Това не бе успех на Бойко Борисов или ГЕРБ, това бе успех за България. Каква бе оценката на БСП и президента Румен Радев – те неглижираха целия принос на България за осигуряването на европейска перспектива за страните от региона“, заяви Цветанов. Той допълни, че европейските избори догодина ще покажат какво ще е бъдещето на Европа.

Много страни-членки на ЕС са притеснени, че на изборите догодина може да има повече национализъм и противопоставяне на европейското членство с националната идентичност. Кампанията за европейските избори догодина ще се базира върху сигурността – както общонационалната, така и тази на всеки отделен гражданин. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

„Общата сигурност означава инвестиции в научна дейност, създаване на единна европейска разузнавателна агенция за превенция на тероризма в тясна връзка с националните организации, задължителен обмен на информация и засилване на охраната на границите на ЕС“, уточни д-р Ковачев.

Форумът тази година приключи с гражданска инициатива. Дамите от ГЕРБ залесиха „Боров парк“ във Велинград с 60 дъбови и борови фиданки.

Академията се организира съвместно от Жени ГЕРБ, Фондация „Конрад Аденауер“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.

 

Още снимки от новината

----
-------
-----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев