ГЕРБ – Сливен се включи в благотворителна кампания за нов кувьоз за отделението по неонатология

-------
17.11.2018 / 12:06

Благотворителна кампания за набиране на средства за нов кувьоз за отделението по неонатология стартира МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен. Инициативата е по случай 17 ноември - Световен ден на недоносените деца. ПП ГЕРБ –Сливен дари 1000 лв. от субсидията си за новия апарат. Благотворителни базари ще организират сливенските училища, а БЧК се включва в набирането на средства чрез продажбата на картички.

Кампанията бе обявена по време на специално събитие за родителите, чиито бебета са били пациенти на неонаталогичното отделение. Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен е на много високо ниво и децата, които се настаняват при нас, са в добри ръце, заяви изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров. Той благодари на целия екип на отделението за грижите, които полага за най-малките пациенти. Началникът на отделението д-р Таня Праматарова обяви, че годишно в Сливен се раждат около 200 недоносени бебета, а в страната те са 6000. Според специалиста навременната намеса и грижа намаляват до минимум уврежданията при недоносените бебета.

Отделението по неонатология вече разполага и със семейна стая, в която родителите на недоносени бебета ще могат да прекарват време с децата си. Тя е съобразена с всички изисквани за грижа за недоносените бебета и пълноценен контакт между тях и родителите им, каза още д-р Праматарова.

Гости на днешния празник бяха председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на общинската организация на ПП ГЕРБ – Сливен Здравко Костадинов, Надя Дренска, член на управителния съвет на Фондация “Нашите недоносени деца”, Стефка Байчева – дарител на отделението по неонатология, родители и близки на недоносени бебета.

Отбелязването на 17 ноември стартира за първи път в България по инициатива на фондация “Нашите недоносени деца”. Целта на този ден е да повиши информираността и да покажем съпричастността си към недоносените деца и техните семейства.

Още снимки от новината

------
----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев