С тържествена церемония Сливен отбеляза 141 години от освобождението на града от османско иго

-==
17.01.2019 / 13:23

С тържествена церемония Сливен отбеляза 141 години от освобождението на града от османско иго. Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, в съслужие със свещеници от храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. „Клуцохор“, отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението на Сливен. В приветственото си слово кметът Стефан Радев заяви, че трябва да помним и да предаваме на поколенията нашата славна история. „Историята на нашия град е неразривно свързана с историята на България. Огромен е приносът на сливенци за Възраждането на България – духовно, икономическо, политическо. Днес отдаваме почит на хилядите наши съграждани дали живота си за родината. Нека гледаме по – уверено и с повече надежда в утрешния ден. И в тези наши славни предци да намираме вдъхновение да работим за развитието и просперитета на нашия Сливен“, заяви кметът Радев.

В знак на признателност пред морената с паметна плоча на площад „17 януари” бяха поднесени венци и цветя. В церемонията се включиха представители на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сливен и общински съветници. Цветя бяха поднесени и от името на народния представител и председател на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева.

Десетки граждани, ученици и представители на държавни и регионални институции се събраха на едноименния площад, за да отдадат почит към хората, дали живота си за освобождението на Сливен.

Цветя в знак на признателност бяха поднесени и пред бюст-паметника на ген. Скобелев.

Организатори на проявите са Община Сливен, Сливенската митрополия и Военно формирование 22220.

 

Още снимки от новината

----
----
----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев