ГЕРБ-Сливен почете паметта на Васил Левски

----
19.02.2019 / 14:54

Възпоменателната церемония по случай 146 – тата годишнина от гибелта на един от най-великите синове на България - Васил Иванов Кунчев – Левски се проведе на едноименния площад в Сливен. Общински съветници от ПП ГЕРБ Сливен, представители на общинското ръководство и младежката организация, членове, и симпатизанти поднесоха цветя и се преклониха пред паметника на Апостола. Цветя бяха поднесени и от името на депутата и областен координатор на ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. В общоградската възпоменателна церемония се включиха още кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори и управители на държавни и регионални институции, ученици, много жители и гости на града.

В приветственото си слово кметът Стефан Радев заяви, че няма по-вдъхновяващ пример от Левски за единство на думи, дела, за един живот, пропит с любов към хората и България. „В днешни дни често говорим за европейски ценности. Вглеждайки се в делата на Левски, тези европейски ценности са там, още в края на ХІХ век. Ценности като човешки права, свободна инициатива, равенство пред закона. Можем да се гордеем, че Васил Левски, един от българския народ, ги е формулирал преди изобщо да се заговори за обединена Европа", каза кметът Стефан Радев.

Организатори на церемонията са Община Сливен, Военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионално управление на образованието, Общински комитет „Васил Левски“, Сдружение „Мати Болгария”, Основно училище „Д-р Иван Селимински“, Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков”, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри“ и Основно училище „Панайот Хитов“.

Още снимки от новината

----
-------
-----
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев