Общинските съветници от ГЕРБ предлагат европейската шампионка Радослава Мавродиева за „Почетен гражданин на Сливен“

----
13.03.2019 / 15:33

Радослава Мавродиева, европейска шампионка по лека атлетика, в категория „Тласкане на гюле“, е номинирана за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и Общината”. Предложението е на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Номинацията е заради изключителния принос на атлетката, свързан с популяризиране на името на Сливен и общината в областта на спорта. „Убедени сме, че едно такова отличие ще насърчи повече деца от Сливен да се занимават със спорт и ще допринесе за бъдещи успехи на състезателите ни, които ще популяризират името на града и общината по света“, заяви общинският председател на ГЕРБ – Сливен Здравко Костадинов.

Навръх националния празник на Република България, Радослава Мавродиева стана европейска шампионка по лека атлетика. 31-годишната състезателка от Сливен триумфира в тласкането на гюле на първенството в Глазгоу. Тя стигна до златния медал, след като постигна личен рекорд от 19.12 метра.

Радослава Мавродиева е родена на 13 март 1987 година в гр. Сливен. Завършва Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен. През цялата си спортна кариера се състезава единствено за АСК по лека атлетика гр. Сливен, с треньор Валентина Желязкова.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев