Десислава Танева посети САЩ като участник в програма „Кохран”

Десислава Танева
13.10.2010 / 16:40

Народният представител от ГЕРБ - Сливен Десислава Танева и председател на Парламентарната комисия по земеделие бе на обучение в САЩ по програма „Кохран”. Програмата е насочена към обучения на земеделци или друга група от сектор „земеделие” по различни теми. Идеята е бенефициентите да разберат как функционира сектор „земеделие” в страната.

Десислава Танева сподели, че фермерите в Съединените щати работят с изключителната подкрепа на държавата, а фермерската организация е силна и структурирана много добре. Държавната политика определя в земеделието да се разпределят около 145 милиона долара по програми, които подпомагат храненето. Има и програми за консервация на почвите. „Направи ми впечатление тяхната служба за съвети в земеделието. Там на всеки служител, който е в съответната община, има разпределен определен брой фермери, за които да отговаря. Този служител отива при фермера, дава му счетоводната програма, по която да води счетоводството си, дава му заявленията, с които се кандидатства по различните програми и дори му ги попълва. Просто за земеделеца остава задължението само да работи”, сподели Десислава Танева.

В обучението участваха и други народни представители от земеделската комисия в парламента, които са кандидатствали по публично обявената програма. Групата посети почти всички отдели в Департамента по земеделие и се срещна с изпълняващия длъжността заместник-министър на земеделието на Съединените щати, както и със сенатор Кохран - идеолог на програмата.

В България по програма „Кохран” до сега са се обучавали над 300 човека. Тя е публична, а условията за кандидатстване се обявяват на сайта на департамента по земеделие на САЩ.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев