ГЕРБ - Сливен се включи в церемонията по случай 115-тата годишнина от Независимостта на България

-----
22.09.2023 / 14:03

С издигане на националното знаме, на централния градски площад „Хаджи Димитър“ в Сливен, започна тържествената церемония по случай 115-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. ГЕРБ – Сливен се включи в общоградската церемония.

В словото си кметът Стефан Радев припомни, че в Сливен се основава първата тайна революционна организация от д-р Иван Селимински. „Историята ни дава своите уроци. Само няколко години след 1908 г., България ще влезе в цикъл на национални катастрофи – на икономическа разруха, на политически преврат и ограничаване на гражданските права и свободи, на омраза и братоубийствени конфликти. Големият урок от историята е, че независимостта е огромна отговорност. Че правото на свободен избор, тогава, когато се упражнява хазартно и неразумно, много бързо може да доведе до похарчване на постигнатото и до връщане назад. И днес ние сме свободни и свободно можем да правим своите избори. Независимостта днес е в нашето отношение към общите ни проблеми и успехи, към предизвикателствата пред всеки един от нас, пред нашия град и пред нашата държава. Тя е в словото и думите, с които се обръщаме един към друг. Те могат да са критични, могат да са поощрителни, но никога не трябва да бъдат думи на омраза. Независимостта е нещо, за което трябва да се борим и да отстояваме всеки ден. Аз вярвам в българския дух, вярвам в силата ни да правим разумни и правилни избори за България. Вярвам, че ако се поучим от уроците на историята отново може да се заговори за българско чудо“, заяви Стефан Радев.

В празничния 22 септември отец Йоан Петров отправи благодарствена молитва за здраве и добруване на българския народ.

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха народният представител от ГЕРБ Мария Белова, кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, общинските съветници от ГЕРБ, кандидати за общински съветници от ГЕРБ, членове на партията, представители на държавни учреждения, учебни заведения, културни институти и граждани. Цветя бяха поднесени и от името на областния ръководител на ГЕРБ и председател на Комисията по земеделие и храни Десислава Танева.

Програмата за честване на 22 септември - Ден на независимостта на България, продължи с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен.

Организатори на събитието са Община Сливен и Центърът за подготовка на специалисти.

Още снимки от новината

-----
-----
----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев