ГЕРБ откри предизборната си кампания под мотото „Работим за Сливен“

-----
03.10.2023 / 22:24

ГЕРБ представи приоритетите си и кандидатите за кметове и общински съветници в четирите общини в препълнената зала на Драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен.

Стефан Радев и екипът му имат ясна визия и качествена стратегия за развитие на Община Сливен за следващия мандат 2023-2027. Това обяви самият той по време на официалното откриване на предизборната кампания в Сливен, на което присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Предложението за програма е качено на gerb-sliven.org в очакване на обратна връзка с гражданите на общината. Програмата е отворена за добри идеи от жителите на Сливен. За целта е създадена специална платформа https://forms.gle/PAjAAgPvyHpHARLZ8 , в която могат да се дават идеи и предложения, които да се реализират в Сливен“, обяви Стефан Радев.

„Предложението за програма е качено на сайта в очакване на обратна връзка с гражданите на общината. Ще допишем с програмата с гражданите, и ще я изпълняваме под техния граждански контрол“, каза Радев. По време на събитието той припомни, че в рамките на двата мандата Община Сливен е получила награди за почтеност и прозрачност при управлението. „Община Сливен е сочена за пример в България за цялостния си принос в отстояване на правото на достъп до информация и прозрачността в своята работа. Стриктно изпълнява задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и през годините надгражда и поддържа високото ниво в тази сфера на дейност“, каза Стефан Радев.

На официалното откриване на кампанията всички кандидати за кметове направиха кратко представяне на свършеното и обявиха какво предстои в новия им мандат. Галя Захариева обяви, че откакто тя е начело на община Нова Загора, са реализирани проекти за над 10 млн лв и са подадени проекти за близо 22 милиона лева. През последния мандат на Коста Каранашев в община Котел са изпълнени над 20 големи проекта за подобряване на инфраструктурата в общината, социални и образователни дейности, местни и международни партньорства. Общата стойност на тези проекти е за над 30 млн лв. През изминалия мандат под ръководството на Атанас Атанасов в община Твърдица са реализирани 23 големи проекта на обща стойност над 23 млн лв. Подменени са водопроводи, извършена е рехабилитация на няколко улици, санирани са сгради, както и ремонт за около един милион лева на гимназията в Твърдица.

„Област Сливен е една от двете области в страната, в които всички общини се управляват с мандати на ГЕРБ. Добрата работа на ГЕРБ е видима както в градовете, така и в малките населени места от общината. През последните години ГЕРБ успя да реализира редица добри политики, които да преобразят региона. Затова е важно на 29 октомври да направим правилния избор и да гласуваме с номер 7“, каза областният ръководител на ГЕРБ- Сливен и народен представител Десислава Танева. Тя припомни, че Стефан Радев е кметът, който успя да извади общината от лошото й финансово състояние. „От една фалирала община, днес Община Сливен е давана за добър за почтеност, прозрачност и финансова стабилност. В Сливен няма друг избор освен Стефан Радев, това ще покажат и резултатите“, каза Десислава Танева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе категоричен, че с работата си в общините, ГЕРБ е доказала, че може да се справи с централната власт. "Листата ми хареса много – млади и мъдри хора. Изцяло се доверявам на областните лидери за листите за общински съветници. Стефан Радев е единственият кмет, който върна пари в бюджета, защото му бяха останали. ГЕРБ доказа, че може да се пребори за централната власт. Хората знаят какво беше при ГЕРБ, какво е след нас и сега е време да решат как да продължим", заяви Борисов. Разчитам на здравия разум на обществото. Три години ГЕРБ беше подложен на нечувано политическо гонение, но не мръдна, а се заздрави и прочисти. Затова е първа политическа сила, въпреки мракобесието“, обяви Борисов. „ГЕРБ стана модерен и доказа, че със своите структури може да се пребори за централната власт. Хората всеки ден виждат разликата между нашето управление и тези няколко месеца“, добави лидерът на ГЕРБ.

Поради засиления интерес и препълнената зала бяха осигурени места и във фоайето на театъра, където на големи екрани зрителите наблюдаваха случващото се на сцената.

 

Още снимки от новината

-----
-----
-------
----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев