Стефан Радев: В Сливен няма да се изгарят отпадъци!

26.10.2023 / 16:57

 

В Сливен няма да се изгарят отпадъци, а въздухът, който дишат моите съграждани остава чист и в екологичните норми. Това заяви кандидатът за кмет на Сливен Стефан Радев по повод спекулациите на негови политически опоненти, че в топлоцентралата в града ще се горят опасни за здравето на хората отпадъци.

„Съжалявам, че на Димитровден Ви занимавам с една неприятна тема, но днес определени кандидати за власт са спекулирали с това, че в Сливен ще се изгарят токсични отпадъци от София. Аз заявявам категорично, че в Сливен няма да се изгарят токсични отпадъци, не само от София, а изобщо няма да се изгарят отпадъци“, заяви Радев. Той обясни, че това, което се е обсъждало днес е преминаването на Топлофикация – Сливен от въглища към по-чисто гориво като газ.

„Аз като кмет ще продължавам да защитавам правото на всички хора в Сливен да получават топлинна енергия на достъпна цена, както и въздухът в Сливен да е още по-чист“, категоричен е Радев.

Той изрази съжаление, че неговите опоненти в предизборната надпревара спекулират с темата и използват страховете на хората.

„Меко казано е непочтено да се използва страхът на хората от екологично замърсяване, което би застрашило здравето им. Кандидатите за местна власт не трябва да си позволяват такива заигравки. Искам да успокоя моите съграждани и да заявя, че могат да бъдат уверени, че в Сливен отпадъци няма да се изгарят. Сливен ще има топлинна енергия на достъпна за хората цена, а децата ни ще дишат чист въздух“, заяви Стефан Радев.

Той припомни, че по време на неговото управление, Сливен е получил специалната награда „Зелен град". Градът има най-малко превишение на нормите за фини прахови частици и най-добрите технологии за пречистване на отпадъци.

Позицията на Стефан Радев, можете да гледате тук:

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев