Стефан Радев: Ще търсим съгласие с всички политически сили за балотажа на 5 ноември

-----
30.10.2023 / 17:07

ГЕРБ е първа политическа сила в Сливен след изборната надпревара, сочат резултатите от местните избори. Това обяви кандидатът за кмет Стефан Радев по време на пресконференция. „Резултатите са много добри, предвид ситуациите през последните години, умората от изборите и други обстоятелства, като работата по водния цикъл, който не се изпълнява от Общината, но е адресат на недоволството на хората“, каза Радев.

Подкрепа за него на първия тур са дали 37 процента от гласувалите, а за листата за общински съветници – 30 процента. Той благодари на всички, които са гласували за ГЕРБ и на всички останали, които са упражнили правото си на глас, на изборната администрация и на целия екип на ГЕРБ-Сливен.

„Ще търсим съгласие с всички политически сили, участвали в изборите и формациите извън Общинския съвет, защото всички носим отговорност за това как се развива Сливен, а ние като най-голяма политическа сила, носим най-голяма отговорност. Ще търсим да градим мостове, защото осъзнаваме отговорността си“, каза още Стефан Радев.

ГЕРБ-Сливен има избрани на първи тур кметове в 20 населени места, а в осем предстои балотаж, като кандидатите на партията са с голяма преднина пред опонентите си.

Радев призова жителите на общината да гласуват на 5 ноември и да се поеме отговорност за бъдещето на Сливен.

Народният представител и областен ръководител на партията – Десислава Танева информира, ще в Нова Загора и Котел кметовете на ГЕРБ Галя Захариева и Коста Каранашев печелят на първи тур, а в Твърдица предстои балотаж с голяма преднина за Атанас Атанасов.

Според нея решението на ЦИК за гласуване само с хартиени бюлетини е една от причините за големия брой невалидни бюлетини. Хаосът в държавата през последните години и честите избори са фактор за ниската избирателна активност.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев