Сливен е домакин на Националната зимна академия на МГЕРБ

-----
02.12.2023 / 14:10

Над 160 младежи от цялата страна участват в Националната зимна академия на младежката организация на ГЕРБ, която се провежда в Сливен. Събитието започна с приветствие от народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, кмета Стефан Радев, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев. Специален гост на зимната конференция е лидерът на партията Бойко Борисов.

„Откриването и развитието на младите хора е основното за една организация, за да бъде силна. Работете, развивайте се и се образовайте непрекъснато. Създавайте свои местни общности. Най-важното в отношението с хората е комуникацията и никога не обещавайте нещо, което знаете, че няма как да стане. За разлика от нашите опоненти ние поемаме само такива ангажименти, които знаем, че можем да изпълним“, заяви в обръщението си към младежите от ГЕРБ Десислава Танева. По думите й визионерството се развива, когато имаме знания. „Образовайте се ежедневно. Четете и учете всеки ден. Знанието и компетентността са в основата на един добър лидер и управленец. И най – важното, винаги слушайте и чувайте какво ви казват хората. Бъдете с тях ясни, точни, честни и почтени“, каза още Танева.

От своя страна кметът Стефан Радев заяви, че се гордее със силната организация на ГЕРБ в Сливен и областта. „Досега и четирите общини в областта се управляваха от представители на нашата партия, и въпреки промяната след изборите в Твърдица, ГЕРБ остават силни. Имаме и много добра младежка структура. Това много ни радва, защото вие сте следващите управленци на регионите и страната. Щастлив съм, че толкова млади хора имат енергията и волята да навлизат в политиката. Разчитаме на вас, а наше задължение е да направим всичко по силите си, да ви помагаме да извървите пътя, който сте избрали", каза Стефан Радев.

"ГЕРБ е единствената политическа организиция, която успя да запази и привлече нови млади хора в редовете си. Задачата на младежката организация е всеки неин представител да бъде полезен там, където се намира. Организацията може и трябва да се върне към своето начало - християндемократическите ценности, защото без здрав фундамент, няма развитие и бъдеще", заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев.

„Днешният ден е труден, защото трябва да се вземат трудни политически решения с трудни партньори. ГЕРБ мисли партийно държавнически, а Промяната - партийно партизански. Наша задача сега е да възстановим авторитета на България, който страната ни имаше при управлението на правителството на господин Борисов. "Тук европейски лидери идваха да търсят решение на европейски проблеми. И ги намираха. Сега нито едно знаково политическо лице не е посетило страната ни. Това трябва да се промени. За разлика от тях, ние искаме да има днес, да има и утре", заяви в обръщението си евродепутатът Асим Адемов. Той бе категоричен, че в навечерието на изборите за ЕП трябва да се работи за възстановяване авторитета на страната ни, за да заеме тя мястото, което и се полага в ЕС.

Към младежите своите послания отправи и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Младежите са бъдещите водачи. Вие сте тези, които ще работите за тази партия и трябва да знаете нейната история и да надграждате.

Ние нямаме неизпълнено обещание към хората, затова ни вярват вече 20 години. Другите партии обещават, защото знаят, че няма да го изпълнят и си заминават за едно лято с гръм и трясък. Трябва да знаете историята на ГЕРБ, как сме се изграждали през годините. Ние сме единствената синя партия след червения избор на ПП в София и назначените ДС-та“, заяви Борисов. Той бе категоричен, че демокрацията дава рядък шанс на тези, които искат да променят, а не да се кичат с името "промяна".

На 3 декември ГЕРБ отбелязва 17 години от основаването си като Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.

От своя страна председателят на Сдружението Йорданка Фандъкова заяви, че младите хора са основен фокус на ГЕРБ. „МГЕРБ даде сериозни лидери в различни сфери, сред тях са и кметовете на Стара Загора и Враца. Много от общинските съветници в различните общини, също са от младежките структури. Целта ни е да ви насърчаваме да бъдете лидери, които да увличат след себе си нови млади хора", каза Фандъкова.

Основните теми на форума в Сливен днес са иновации, земеделие, местна власт и бюджетни политики. Събитието продължава и утре с лекции на Делян Добрев, Владислав Горанов и Ивелина Василева.

 

Още снимки от новината

-------
-------
-----
-------
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев