Актуализирана е системата за индивидуални справки по Директни плащания 2011

---
10.01.2012 / 13:41

До 20 януари 2012 земеделските производители могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в слоя „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2011. Достъпът до данните се осъществява чрез връзката „Система за индивидуална справка по Директни плащания” на началната страница на ДФ „Земеделие”, или чрез връзката: http://iacs-online.dfz.bg/apex/f?p=2012.

Системата позволява генерирането на жалба по образец срещу обхвата на специализирания слой до министъра на земеделието и храните. Детайлно ръководство за ползване на услугата можете да намерите тук. Справка за допустимия слой може да бъде направена и в Общинските служби „Земеделие” (ОСЗ) в областта, в която се намират деклкарираните площи. Препоръчително е фермерите да носят карти на блоковете земеделски стопанства от заявлението за подпомагане за 2011.

Жалбите ще се приемат в ОСЗ по постоянен адрес или адрес на управление до 20.01.2012. Служителите на ОСЗ ще приемат единствено жалби, генерирани по образец от „Системата за индивидуална справка по Директни плащания”. Стопаните могат впоследствие да допълват възраженята си – отново по образец – с други блокове земеделски стопанства. Служителите на ОСЗ ще оказват съдействие за генерирането и попълването на жалбите. Няма да се приемат жалби за площи, вече проверени от Техническия инспекторат на ДФ „Земеделие” за Кампания 2011, тъй като те се одобряват за подпомагане единствено на базата на резултатите от проверките на място.

След обработката на жалбите, ДФ „Земеделие” ще преизчисли заявленията за плащане въз основа на актуализираните данни.

 

 

източник : ДФ „Земеделие”-Разплащателна агенция
 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев