Димитър Митев пред Общински съвет-Сливен:„ГЕРБ е отговорна политическа сила”

Димитър Митев
26.01.2012 / 15:28

Председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ в Сливен Димитър Митев заяви, че има нужда от подобряване на работата между Общинския съвет и администрацията. „С огорчение отбелязвам, че когато извикаме някои представители от администрацията в комисия, те невинаги се отзовават. Затова ви препоръчвам да отстраните този недостатък”, каза Митев. Това стана по време на днешното редовно заседание на местния парламент. Митев допълни още, че ПП ГЕРБ е отговорна политическа сила и с колегите си ще остане на сесията, тъй като има важни предложения за гласуване. Думите му бяха по повод напускането на заседанието от групите съветници на „Коалиция за Сливен” и Синята коалиция. „Очаквах това, което става сега, да стане след няколко месеца. Преди месец ви казах, че дълго време не можете да разчитате на 24 души, защото това е една амалгама от различни финансови, политически и всякакви интереси”, каза още Димитър Митев.

Днешното заседания на Общинския съвет в Сливен започна с минута мълчание в памет на Коста Цонев, който бе народен представител от НДСВ за Сливенски избирателен район.

Някои от точките от дневния ред бяха оттеглени от вносителя. Сред тях бе предложението за смяна на членове на Съвета на директорите на „Пътнически превози”, срещу което предварително се бе обявила групата на ГЕРБ. Димитър Митев обясни от трибуната отрицателния вот на своите колеги и по друго предложение, което остана в дневния ред – за предсрочното прекратяване на договора за управление на управителя на „Общинска охрана и СОТ-Сливен”.

Мотивите на ГЕРБ са свързани с това, че предложения за промяна в управителните органи на общинските търговски дружества трябва да се обсъждат едва след 31 март, след като бъдат изготвени годишните финансови отчети на дружествата за 2011 г. и след като Постоянната комисия по оперативен контрол разгледа финансовото състояние на всяко едно от дружествата и предложи евентуална смяна на управители или членове на Съвет на директорите. Димитър Митев обясни, че под ръководството на Никола Кънев общинското дружество се е стабилизирало и има печалба. В началото е имало сключени 13 договора за охрана и в него са работили 50 охранители. Задълженията са били над 20 000 лв., а заплатите са се давали с два месеца разсрочено плащане. Към настоящия момент „Общинска охрана и СОТ-Сливен” има сключени договори за охрана с 54 обекта. С технически средства дружеството охранява 282 обекта /от които 54 бр. новоизградени/, в него работят 187 охранители, натрупаната печалба за 2011 г. е 130 000 лв., а дружеството няма задължения. След гласуване предложението на общинската администрация не бе прието. „За” гласуваха 11 души, „против” – 8 и 8 „въздържали се”.

 

По предложение на общинските съветници от ГЕРБ Стела Костова и Галина Вучкова бе направена промяна в предложение за отдаване на помещение под наем в ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков”-Сливен. Вносителят предлагаше това да става чрез конкурс, но Стела Костова и Галя Вучкова предложиха процедурата да се извърши чрез публичен търг, за да има равнопоставеност между всички участници.

Съветниците гласуваха още изменения в Правилника за организация и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация; изменения и допълнения на Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен; промени в съставите на постоянните комисии, Стратегия за управление на общинската собственост за периода 2011-2015 г.; създаване на общинско предприятие „Земеделие, води и гори”. Общинският съвет даде и съгласие общината да кандидатства с проект по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", която се отнася до водния цикъл на града.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев