С подкрепата на ГЕРБ-Сливен се проведе Национално състезание по ориентиране

---
20.08.2012 / 22:01

Национално състезание по ориентиране се проведе от 17 до 19 август с подкрепата на Областната организация на ПП ГЕРБ-Сливен. Проявата бе организирана от Българската федерация по ориентиране, Туристическо дружество „Сините камъни”, с подкрепата на Министерството на физическото възпитание и спорт.

Народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Десислава Танева присъства на откриването в петък – 17 август. Тридневното състезание бе за Купа „Диана” – в памет на Дилян Ибришимов и Купа Сливен. То се проведе в Котелския Балкан - в местност между селата Жеравна и Нейково. В първия ден регистрираните участници бяха 350, а в събота и неделя – 405.

Състезателите бяха на възраст над 10 години, а най-възрастният участник – 82-годишната баба Ани. „Състезанието е трето по големина в страната по спортно ориентиране и единственото, което се извършва на палатков лагер”, каза Радост Енчева от Клуба по спортно ориентиране в Сливен. Тя се надява догодина то да стане кръг от Държавните квалификации.

По време на състезанието в събота и неделя бяха организирани игри с награди

за най-малките участници. Главен съдия бе Радостин Димитров, секретари – Мариана Жечева и Красимира Дянкова. Организаторите осигуриха медицинска помощ и се погрижиха за опазването на природата в района.

Още снимки от новината

---
---
---
---
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев