Десислава Танева присъства на 21-я Национален събор на каракачаните в България

---
27.08.2012 / 14:51

Народният представител Десислава Танева бе официален гост на 21-я Национален събор на каракачаните в България, който събра близо 1 000 души в местността Карандила край Сливен в неделя. Проявата бе организирана от Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България. Десислава Танева приветства гостите на събора. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи тържествен водосвет.

Поздравителни адреси за събитието бяха получени от вицепрезидента Маргарита Попова и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. На събитието присъстваха още областният управител на Сливен Марин Кавръков, Георгиос Муциянис – председател на Федерацията на каракачаните в Гърция, представители на гръцкото консулство у нас.

На празника се представят обичаите, бита и културното наследство на каракачаните. В концертната програма участваха над 100 души от 7 фолклорни състава от Сливен, Карлово, Котел, от градовете Комотини и Александрополис от Гърция. За първи път тази година в програмата се включва сборен състав на ветераните, играли на първия събор през 1991 година.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев