Представители на МГЕРБ-Сливен участваха в дебат в рамките на седмицата „Европа – България”

---
06.12.2012 / 16:47

Областният председател на МГЕРБ-Сливен Весела Качарова и областният организационен секретар Кристин Спасов присъстваха на младежки дебат, част от програмата, посветена на седмицата „Европа – България”. Темата бе „Европейският парламент ще се справи с демографския проблем. В дискусията участваха ученици от сливенските училища, разделени в два отбора, които защитаваха съответно интересите на правителството и опозицията.

Учениците бяха представители на клубовете по дебати от Младежки дом – Сливен и Младежки парламент – Сливен. Кристин Спасов информира за направения извод от дебата - застаряването на населението е основен проблем и един от приоритетите на правителството трябва да бъде повече млади и високообразовани личности да остават да живеят в България, да работят и отглеждат децата си у нас. След форума беше открита кулинарна изложба с ястия от страните от ЕС, подготвени от децата от Помощно училище „Власаки Шуманов“ – Сливен, със съдействието на учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и ресторантьорство.

Събитието е част от събитията на обявената седмица „Европа-България”, организирана от Областна администрация-Сливен в рамките на Работна програма за 2012 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Поредицата от културни и информационни събития се провежда в сътрудничество с общините и читалищата в областта и са посветени на 5-те години членство на Република България в Европейския съюз.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев