Минчо Афузов: Давам подкрепата си за Стефан Радев

-----
02.11.2023 / 08:57

Г-н Афузов, във Фейсбук публикуваха ваша снимка със Стефан Радев и текст за подкрепата му за нов мандат. Защо?

 

Аз и г-н Радев се срещнахме открито вчера, без да с крием от никого, на едно от най-оживените места в Сливен. Защото нямаме какво да крием. Г-н Радев потърси подкрепата ми за предстоящия вот. Преди това обаче и двамата трябваше да преценим, имаме ли пресечни точки. Разговаряхме по важните за града ни теми – развитие на бизнес средата, осигуряване на възможности за сливналии за достойно заплащане, образование, здравеопазване. Мисля, че успяхме да постигнем съгласие по приоритетите, които бях залегнали в програмата ми. Начертахме основните щрихи за възможните начини за реализиране на тези приоритети. Така че мога с чиста съвест да заявя, че давам подкрепата си за балотажа на кандидата Стефан Радев. Не страдам от амнезия, разбира се. Знам колко много възможности за развитие на града ни бяха пропуснати в последните години. И не искам да си кривя душата, Радев има голяма отговорност за това. Но сме изправени пред непопулярния избор начело на града ни да застане Пламен Крумов. Това не мога да го допусна. С това не мога да се примиря. Вече имаме горчивия опит да ни управлява футболна легенда. Не бих искал сега да гледам безучастно как историята се повтаря. Като г-н Крумов дори не е легенда във футбола. Не искам да отричам качествата му като спортист. Смятам, че в спортния ресор той би бил чудесен зам.-кмет. Вече съм заявявал своята признателност към тази експертиза на Крумов. Но нека всеки знае в какво е добър и в тази посока да работи. Само така ще можем да издигнем Сливен до челните позиции по бизнес развитие, образование, здравеопазване, заплащане. Не смятам, че г-н Крумов може да постигне тези цели. Г-н Радев от своя страна има нужната експертиза, така че се надявам с обединени усилия, да постигнем много в следващите 4 години. Моята подкрепа, която днес давам за Стефан Радев, няма да приключи с края на балотажа. Няма да стоя безучастно след това и да го чакам да се провали. Той е готов да се вслуша в идеите ми и да работи за реализацията им, аз ще работя рамо до рамо с него. Но, ако се отклони дори за миг от вярната посока, ще оттегля доверието си от него и тогава ще се превърна в най-яростния му опонент. Към този момент разчитам на мъжката му дума. И ще направя всичко възможно Крумов да продължи да работи само и единствено в сферата, в която има експертиза.

 

Пред каква дилема е изправен Сливен в момента?

 

Непопулярен е изборът, пред който градът ми е изправен. Но, в живота много често сме изправени пред непопулярни избори. И трябва да оставяме не само емоциите, но и разумът да ни води. Да бъдем прагматични. Понякога опитният управник е по-малкото зло пред неопитен кандидат със съмнителна експертиза. Така че, скъпи съграждани, бъдете разумни. Дайте гласа си за някого, от когото няма да се срамувате всеки ден в следващите 4 години. Пред дилемата Радев или Крумов, избирам Радев.

 

Вашето обръщение към тези, които ви подкрепиха миналата неделя и всички жители на общината.

 

Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Огромни благодарности към всички мои съграждани, които си направиха труда да отидат до урните. Ще си позволя да перефразирам Чърчил, че демокрацията може и да не е съвършена, но нищо по-добро не сме измислили. Гласувайте, скъпи сливналии, защото ако вие не гласувате, купените гласове ще решат кой ще управлява Сливен. А това ще е пагубно за града ни. Обичам Сливен, не искам подставени лица да ме управляват след като са напазарували гласове на едро. Нямаме друг начин да се противопостави на това, освен като излезем да гласуваме.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев