Стефан Радев: Основната ни задача е Сливен да бъде по – зелен и по – благоустроен град

-------
07.11.2023 / 16:14

Озеленяване, благоустрояване и подобряване на инфраструктурата са основните задачи в управлението на Стефан Радев в третия му мандат като кмет на община Сливен. „Основните ни приоритети през следващите четири години на първо място ще бъдат благоустрояването, подобряването на инфраструктурата и озеленяването на града и селата. Ще се работи и за икономическото стимулиране на общината, както и инвестиции в здравната инфраструктура в града и селата. Ще динамизираме процесите в работата си, за да се случват по-бързо и качествено поставените задачи и цели“, заяви Стефан Радев.

По думите му много от предложенията на жителите на Сливен и общината ще влязат в управленската му програма. „Радвам се, че по време на кампанията успяхме да стигнем до много хора. Слушахме какво ни казват хората, чувахме и тези, които не излязоха да гласуват. Проведохме много срещи, в които възникнаха много идеи. Много наши съграждани ни писаха своите предложения и допълваха предизборната ни програма. Затова заедно с хората ще работим, за да удовлетворим исканията и очакванията към нас“, каза още Стефан Радев.

Той оцени резултатите от тези местни избори като много добри. „Надявам се с всички опоненти, които имахме в кампанията да работим в полза на Сливен и общината. Всички имат добри идеи и вярвам, че ще се обединим, за да вървим напред“, допълни Радев.

Той обяви, че в четвъртък /9 ноември/ от 10 ч. в зала "Сливен" ще се проведе първото тържествено заседание на новия Общински съвет. На него новоизбраният кмет на общината, общинските съветници и кметовете на населени места ще положат клетва, след подписването, на която официално встъпват в правомощията си. На това заседание ще се избере и председател на Общинския съвет. „Нашето предложение за председател на Общинския съвет ще бъде Димитър Митев. Той е доказано добър председател. Ръководи балансирано и компетентно Общинския съвет, затова очаквам да получи широка подкрепа“, каза още Стефан Радев.

Областният ръководител на ГЕРБ – Сливен и народен представител Десислава Танева обобщи, че резултатите на партията на областно ниво са много добри. ГЕРБ има трима общински кметове, като двама от тях са избрани на първи тур. „Въпреки голямата преднина на Атанас Атанасов в Твърдица на първи тур, за съжаление той не успя да събере необходимата преднина. Разликата между него и опонента му е по-малко от 200 гласа. Но и там ГЕРБ има успех, защото е с най – много общински съветници“, каза още Танева. „Благодаря на всички, които участваха активно в изборния процес. Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Респект и уважение към всички хора, които ни гласуваха доверие на балотажа, въпреки политическите си пристрастия и дадоха подкрепата си за Стефан Радев“, каза още Десислава Танева. Тя пожела успешен мандат на всички, които ще участват в местното управление в четирите общини от област Сливен. „Пожелавам консенсус, разум и прагматизъм за изпълнението на заложените програми в предстоящия 4-годишен мандат“, допълни Танева.

От своя страна Димитър Митев благодари за доверието и заяви, че в Общинския съвет ще се търси баланс, за да се подкрепят най-добрите решения.

Още снимки от новината

-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев