Стефан Радев: През следващите четири години ще работим за всички хора и всяко населено място

-----
09.11.2023 / 16:43

Кметът на община Сливен Стефан Радев, новоизбраните кметове на населени места и общински съветници положиха клетва днес. Това стана на тържествена сесия, която се проведе в зала "Сливен".

Председателят на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова връчи удостоверението на Стефан Радев, който започва третия си мандат като кмет на общината.

От трибуната кметът Радев благодари отново за подкрепата и доверието на жителите на Сливен и общината, които са упражнили правото си на вот, както и на тези, които не са излезли да гласуват. „Слушахме какво ни казват хората, чувахме и тези, които не излязоха да гласуват. През следващите четири години ще работим за всички хора и всяко населено място“, заяви Радев. Той благодари и на своите опоненти в кампанията. „Надявам се с всички опоненти, които имахме в кампанията да работим в полза на Сливен и общината. Убеден съм в добрите намерения на всеки един от тях. Всички имат добри идеи и вярвам, че ще се обединим, за да вървим напред. Наш дълг е да намерим най-доброто от тях, това, което ще направи партията на гражданите най-големия победител. Затова Ви призовавам да вложим цялата си мъдрост и смирение, с които да намираме правилния път за нашата община. Радвам се, че виждам толкова млади хора сред новите общински съветници и кметове на населени места. Това ме изпълва с надежда за Сливен. Пожелавам ползотворна работа. Бъдете пример за дебат, за културно общуване, дори сблъсък на мнения и не забравяйте, че зад Вас стои доверието на гражданите“, каза в приветствието си кметът.

На тържественото заседание, което бе водено от най-възрастния общински съветник, общинските съветници не успяха да изберат председател. Нито една от двете подложени на гласуване кандидатури не успя да получи необходимото мнозинство от 21 гласа. Така изборът на нов председател бе отложен за следващата сесия през декември.

В рамките на заседанието бе избран състав на временна Комисия за изменение на правилника за организация и дейността на Общинския съвет.

След заседанието на тържествена церемония, на която присъстваха общинските служители, Стефан Радев получи символните знаци на общината. Те му бяха връчени от временно изпълняващия длъжността кмет на Сливен Румен Иванов. Радев благодари за съвместната работа на всички служители и им пожела успех и сили за новите предизвикателства, които предстоят.

„Нека си пожелаем успешни следващи четири години. Разчитам на всички вас, както съм разчитал и досега. Дай Боже да са по-спокойни от гледна точка на външни предизвикателства, с които се сблъскахме в предходните четири. Най-важното е да успеем да направим много повече за Сливен, както за самата община, така и за нейните жители", каза кметът Радев.

Стефан Радев беше преизбран за трети мандат като кмет на община Сливен. 14 общински съветници и 26 кметове на населени места от ГЕРБ положиха клетва днес.

Още снимки от новината

-----
-----
----
-----
-----

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев