Стефан Радев: Продължаваме да надграждаме

-----
02.11.2023 / 17:25

Очаквам да получа подкрепата на нашите съграждани на 5 ноември, защото имаме възможност да продължим реализирането на добрите идеи за развитието на Сливен. Това заяви в интервю за телевизия Канал 6 кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Сливен Стефан Радев. По думите му подкрепата на гражданите е важна и при защитата на проектите за града ни на национално ниво. Той отговаря на въпроси, свързани с пътната инфраструктура в града, вилна зона и по селата. В програмата му за управление за трети мандат се предвиждат дейности за надграждане и подобряване.

По отношение на затруднения трафик заради увеличения брой автомобили в града, през последните години в Сливен са направени инвестиции в транспортната инфраструктура, изграждане на паркинги в кварталите. Въвеждат се архитектурни решения за успокояване на движението, както е направено по ремонтирания участък на булевард „Хаджи Димитър“.

Стефан Радев каза, че проблемите на най-голямата крайградска вилна зона в България, която е в Сливен, са трупани с години. „Това, което смятаме да направим, е там да започнем да изграждаме модерна инфраструктура. Поставяме началото с проекта за нова улица, която ще пресича вилна зона и вече работим по него. Идеята е да има канализация, осветление, водоснабдяване. Ако това може да стане в един мандат, ще съм щастлив да го видя“, допълни Радев.

В населените места около 90 процента от проблема с улиците е от остарялата ВиК мрежа. Получават се чести аварии, което налага и чести ремонти и разрушена пътна настилка. В предходния мандат Общината вече започна да инвестира в подмяна на водопроводи по селата. „Ще продължим с тази политика, въпреки, че ангажиментът е на ВиК, за да придадем устойчивост на асфалтирането. Само през тази година Общината ще вложи над 2 милиона за асфалтиране по селата и този процес ще продължи. Ще следваме модела подмяна водопроводи и след това асфалтиране“, допълни Радев. Той се надява, че срокът за изпълнение на проекта на ВиК ще бъде спазен. „Благодаря на нашите съграждани за търпението, въпреки, че общината не е изпълнител на този проект. Той е много важен за Сливен. Много градове биха искали при тях да се случи тази инвестиция“, каза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 ПП ГЕРБ - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев